Om racen

Mikkelsbos Super Summer Dream

En Shetland Sheepdog er utrolig hengiven, kærlig, lydhør og meget opmærksom overfor sin ejer, og vælger man en sheltie, er man helt sikker på at få en ven for livet.

Det er en blid, men samtidig er det også en stærk hund, der elsker udfordringer, at bruge hjernen og være aktiv. 

Shetland Sheepsdogs har i lang tid haft ry for at være meget reserveret, men jeg vil foretrække at sige, at den kan være forsigtig overfor fremmede - dog vil den aldrig være nervøs.

Sheltiens egenskaber

Sheltiens intelligens gør, at den er fantastisk nem at opdrage. Den kræver ikke mange gentagelser, før den nøjagtig ved hvad man vil have den til.  

Hundene er meget velegnede til agility, rally og lydighed på højt plan, men så sandelig også til familiehunden der slænger sig oven på dig i sofaen.

Om vores opdræt

Vi avler ca to kuld årligt. Vores hvalpe fødes i mit soveværelse og er her de første to uger af deres liv. Derefter flyttes hvalpegården rundt i huset. Dette er for at sikre at de oplever forskelligt underlag, forskellige lyde, stemninger osv. Hvalpegården placeres også i nærheden af fjernsynet for at hvalpene også oplever vilde lyde fra skyderi eller fyrværkei. Vi tror på at alt dette er med til at sikre psykisk stærke hvalpe der er klar til at opleve verden når de flytter hjemmefra.